Goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Waarom je nu moet starten om in beweging te komen…

 

Op 1 november 2018 heb je nog 60 dagen de tijd om aan je voornemens te werken. 60 Dagen van 24 uur tot januari 2019 waarin je verandering in je leven en leefstijl door kunt gaan voeren. Je kunt hierbij o.a. denken aan emotie-eten, betere (voedings)keuzes maken, stress, sporten enz. Er is nog zoveel mogelijk in 60 dagen…

 

Eigenlijk heb ik dat nooit zo begrepen, wachten tot 1 januari. Als je iets wilt veranderen kan dat altijd, iedere dag op ieder moment. En als we heel eerlijk naar onszelf zijn, komen de meeste kilo’s er ook niet aan tussen Kerst en Oud & Nieuw, maar tussen Oud & Nieuw en Kerst, toch?

Als je nu begint met veranderen heb je straks geen goede voornemens nodig! Dus waarom wachten?

 

Waar kun je nu dan al mee beginnen? 

 

Begin met gratis sporten!

 

En nee, ik heb het niet over dat ik je een gratis sportabonnement kan aanbieden in de sportschool, helaas. Als je drie keer per week een uur naar de sportschool gaat sport/beweeg je 3 uur per week, dat is natuurlijk al heel goed en duidelijk hoeveel tijd je daarin steekt. 

Heb je ook duidelijkheid over de hoeveelheid beweging die je wel of niet krijgt in de andere uren van de week? Als een zittend beroep hebt waarbij je ook wat reistijd hebt met de auto of trein, kan de beweging die je krijgt nogal tegenvallen.

 

Wat kun je doen om gratis te sporten? 

 

Vroeger hadden de mensen veel meer beweging dan tegenwoordig. Er is nu zoveel om ons heen om het ons gemakkelijk te maken en om tijd te besparen. Het lijkt wel of er overal een apparaat of machine voor is. Neem nou iets simpels als de afstandbediening van de televisie. Die was er vroeger nog niet. Je liep naar de televisie om van zender te wisselen en om hem aan en uit te zetten.  

 Maar ook de app die je geïnstalleerd hebt om je verlichting in huis aan te kunnen zetten levert je geen extra beweging op. 

 

En zo zijn er nog wel wat voorbeelden :

 

Drukke baan en weinig tijd? Veel mensen hebben iemand die ze helpt om het huis schoon te houden. Ramen lappen, schoonmaken, stofzuigen, vegen, stoffen etc is allemaal beweging. Beweging dit voor jou wegvalt omdat het voor je wordt gedaan. Jij houdt tijd over zodat je naar de sportschool kunt gaan (of moet gaan van jezelf) om toch te kunnen bewegen. En hoe ga je dan naar de sportschool? Pak je de fiets, ga je lopen of toch maar even snel de auto?

 

Steeds meer mensen die een tuin hebben, laten (helaas) hun tuin betegelen. Er wordt niet of nog maar nauwelijks in de tuin ‘gewerkt’. We gaan nu vaak alleen nog de tuin in om er gezellig te zitten.

 

Wat doe je als je boodschappen gaat doen? Laat je ze thuisbrengen, pak je de auto of ga je op de fiets of lopen? Ook deze keuze bepaalt weer hoeveel en of je beweging krijgt.

 

Ik denk dat je inmiddels wel doorhebt waar het gratis sporten in zit. 

 

Met deze blog wil ik je bewust maken van de dagelijkse keuzes die je maakt als het over bewegen gaat. Natuurlijk weten we dat we vaker de trap moeten nemen, of in onze lunchpauze naar buiten kunnen gaan om te wandelen.  Het zit ook in de dagelijkse kleine veranderingen en stapjes om meer en weer in beweging te komen. .  Wees ervan bewust dat je een keus hebt, hoe klein ook. 

 

Gemak dient de mens maar worden we ook fitter van al dat gemak? 

 

Wacht niet tot je (meer) klachten krijgt of dat je ziek wordt voordat je in beweging komt. Kom vandaag nog in actie.

 
 
 
 

 

5 Tips Om Fit Te Blijven

Tip 1 Bewegen Doe aan natuurlijke beweging. Ga wandelen aan het strand of bos, fietsen of tuinieren.   Tip 2 80% regel Voed je lichaam met vers en gezond voedsel en eet tot je voor 80% vol zit. Tip 3 Ontspanning Zorg voor dagelijkse ontspanning en las zo nu een dan een pauze in....

Continue Reading

Stress Tip #1

De mayonaisepot en twee koppen koffie Als de dingen in je leven je even allemaal te veel worden, als 24 uur in een dag niet meer genoeg is, denk dan aan de mayonaisepot en de twee koppen koffie. Een professor stond voor de klas om een les...

Continue Reading